08.07 - 13.07
Perioada
Tabara de foto - creativitate
13 ani - 18+
Participanti
Tabara de foto - creativitate
140000 mp
Resort
Suprafata
5 ha
Luciu de apa
Lac

Tabara de foto - creativitate

Tabara de foto - creativitate este o tabara gandita special pentru tineri, pentru nevoille de dezvoltare specifice varstei si,de ce nu, pentru nevoia de distractie. Pe parcursul unei saptamani un grup de tineri, insotiti de traineri specializati vor participa la un program outdoor de dezvoltare a creativitatii, a unui mod de gandire creativ. In scopul atingerii acestui obiectiv vom folosi initierea in fotografie si tehnica fotografica ca unul dintre mijloacele principale.

Incercam sa largim orizonturile celor care participa scotandu-i din mediul lor obisnuit, aducandu-i intr-un mediu nou, diferit de cel al salii de clasa. 
Vor fi folosite instrumente din sfera educatiei outdoor si educatiei experientiale in activitati care vor fi foarte bine punctate cu ajutorul debiefingurilor si al feedbackurilor ghidate de catre echipa de traineri. Cu ajutorul acestora:

  • vom face primii pasi in fotografie sau ne vom dezvolta tehnica
  • vom contribui la formarea unui tip de gandire creativ
  • ne vom spori creativitatea
  • vom dezvolta capacitatea de autocunoastere

Programul va contine pe parcursul fiecarei zile sesiuni practice de initiere in fotografie combinate cu activitati de dezvoltare a unui mod de gandire creativ si a creativitatii, activitati outdoor si activitati sportive. 

Programul foto va parcurge o progresie ce va incepe cu o introducere in fotografie, tipuri de aparate, obiective, explicare tipuri programe si va trece prin elemente ale fotografiei de peisaj, fotografiei de sport si actiune si ale portretului fotografic. 

Activitatile de initiere in fotografie vor fi inserate in cadrul drumetiilor, turelor de bicicleta, activitatilor outdoor de pe parcursul taberei, astfel creandu-se premisele exersarii practice si a invatarii.

Locatie: Tabara de foto - creativitate va avea ca locatie de baza un resort situat in afara localitatii Cuied, jud Arad, cu o suprafata de 140000 mp, in mijlocul naturii.

Cazarea se va face in camere duble sau triple, baie proprie. Cele trei mese zilnice vor fi servite in restaurantul din interiorul resortului

Facilitati - activitati

Resort tabara de foto - creativitate

inot
perete de catarat
caiace
drumetii
ture cu bicicleta
calarie
pescuit
tir cu arcul

Echipament minim recomandat:

Aparat foto digital (compact, bridge, mirrorlles, DSLR)
Smartphone, tableta sau laptop pentru editarea fotografiilor

Optional:

 
Trepied foto
Obiective diverse pt aparate foto mirrorlles sau DSLR 
Filtre lentila (polarizare circulară, gradual, ND)
 
 De asemenea pentru deplasarea pe parcursul saptamanii este utila bicicleta. Celor care nu au le putem oferi in locatie 5 biciclete fara costuri suplimentare, cu conditia ca marimea sa fie potrivita. La epuizarea celor 5 biciclete daca vor mai exista cereri, se poate oferi acest serviciu, cu sprijinul unui colaborator extern, contra unui cost de 50 ron / zi care acopera bicicleta, casca si transportul ei.
Costuri

Cost / tabara: 1200 ron

Membrii Smiley Sport Club care au achitat deja Taxa anuala / 2018 beneficiaza de o reducere de 100 RON.

*NOTA: Costul taberei include taxa anuala de club pentru anul 2018 si taxa pe activitate.

Pasi pentru inscriere:
1. avans 50% pentru inscriere si rezervare loc;
2. Rest plata cu cel putin 30 zile inainte de plecare.
Taxele se achita cash sau in contul Asociatiei Smiley Sport Club deschis la Banca Transilvania sucursala Arad: RO23BTRL00201205A17649XX CONT RON