Programul  din saptamana Scoala Altfel trebuie sa asigure, asa cum ii si spune numele, accesul la metode alternative de educatie, experiente care sa produca invatare sau dobandirea unor „unelte” care sa poata fi folosite alaturi de metodele educatiei formale si care sa aiba acelasi efect, acela de dezvoltare a elevilor. Programele noastre se desfasoara in mediul outdoor.

„Scoala altfel – Scoala in afara zidurilor” este un program in cadrul saptamanii Scoala Altfel care vine in sprijinul cadrelor didactice, prin intarirea relatiei cu elevii, o mai buna cunoastere a abilitatilor acestora, usurand astfel munca la reintoarcerea la scoala. Aceasta propunere de program si implicit activitatile ce vor avea loc in cadrul lui au la baza elemente ale pedagogiei experientiale si ale educatiei outdoor, care isi pot aduce contributia la dezvoltarea participantilor atat ca si indivizi dar si ca grup.

OBIECTIVELE PROGRAMULUI

SCOALA ALTFEL

Autocunoastere si cunoasterea grupului

Dezvoltarea abilitatilor de comunicare

Dezvoltarea spiritului de echipa

Stimularea creativitatii si dezvoltarea unui mod de gandire creativ

scoala altfel

Durata unui program de acest gen se poate intinde de la o zi, la doua sau mai multe, beneficiarii fiind grupuri de minim 15 elevi , insotite de cel putin un cadru didactic.  Pentru activitatile desfasurate pe mai multe zile se propun locatii adecvate,  care ofera toate conditiile pentru buna desfasurare a programului.

TEAM BUILDING

EXERCITII INTERACTIVE

ABILITATI DE COMUNICARE

CUNOASTEREA ELEVILOR

RELATII CONSOLIDATE

SESIUNI DE DEBRIEFING

PROPUNERE PROGRAM SCOALA ALTFEL

PROGRAM SCOALA ALTFEL DE ZI LA PADUREA VLADIMIRESCU

UNDE: Padurea Vladimirescu langa Arad

DURATA: o zi sau optional jumatate de zi. Programul incepe la ora 9.00 si se termina la ora 15.00 si include si pauza de pranz. Pentru varianta de jumatate de zi programul se termina la ora 12.00.

PENTRU CINE: clase de elevi, minim 15 participanti

PROGRAM ACTIVITATI: Programul va fi adaptat varstei elevilor, nevoilor de dezvoltare si a celor sugerate de cadrele didactice insotitoare in baza unei discutii prealabile. Acesta poate cuprinde: jocuri de autocunoastere si cunoastere a colectivului, activitati de echipa, activitati cu corzi, activitati de cunoastere a naturii – descoperire de urme de animale si pasari.

MASA DE PRANZ: se poate servi in apropiere contra unui cost suplimentar de 25 ron / elev sau se poate veni cu pachet de acasa.

TRANSPORT: nu este inclus. Va trebui organizat de cadrele didactice. La nevoie putem asigura suport.

COST: 50 Ron / elev sau 30 Ron / elev / program jumatate de zi. Costul acopera programul de activitati si materialele folosite.

CONTACTEAZA-NE PENTRU O ACTIVITATE CU CLASA TA!