Programul  din saptamana Scoala Altfel trebuie sa asigure, asa cum ii si spune numele, accesul la metode alternative de educatie, experiente care sa produca invatare sau dobandirea unor „unelte” care sa poata fi folosite alaturi de metodele educatiei formale si care sa aiba acelasi efect, acela de dezvoltare a elevilor.

Programele noastre se desfasoara in mediul outdoor si pot fi adaptate si in cazul unor excursii  sau in cadrul saptamanii verzi.

„Scoala altfel – Scoala in afara zidurilor” este un program in cadrul saptamanii Scoala Altfel care vine in sprijinul cadrelor didactice, prin intarirea relatiei cu elevii, o mai buna cunoastere a abilitatilor acestora, usurand astfel munca la reintoarcerea la scoala. Aceasta propunere de program si implicit activitatile ce vor avea loc in cadrul lui au la baza elemente ale pedagogiei experientiale si ale educatiei outdoor, care isi pot aduce contributia la dezvoltarea participantilor atat ca si indivizi dar si ca grup.

OBIECTIVELE PROGRAMULUI

SCOALA ALTFEL

Autocunoastere si cunoasterea grupului

Dezvoltarea abilitatilor de comunicare

Dezvoltarea spiritului de echipa

Stimularea creativitatii si dezvoltarea unui mod de gandire creativ

scoala altfel

Durata unui program de acest gen se poate intinde de la o jumatate de zi,la una sau la doua, beneficiarii fiind grupuri de minim 15 elevi , insotite de cel putin un cadru didactic.  Pentru activitatile desfasurate pe mai multe zile se propun locatii adecvate,  care ofera toate conditiile pentru buna desfasurare a programului.

TEAM BUILDING

EXERCITII INTERACTIVE

ABILITATI DE COMUNICARE

CUNOASTEREA ELEVILOR

RELATII CONSOLIDATE

SESIUNI DE DEBRIEFING

CONTACTEAZA-NE PENTRU O ACTIVITATE CU CLASA TA!