Programul  din saptamana Scoala Altfel ar trebui sa asigure, asa cum ii si spune numele, accesul la metode alternative de educatie, experiente care sa produca invatare sau dobandirea unor „unelte” care sa poata fi folosite alaturi de metodele educatiei formale si care sa aiba acelasi efect, acela de dezvoltare a elevilor.

Este exact scopul pe care il urmarim noi prin programul pe care il propunem: „Scoala altfel – Scoala in afara zidurilor”

Acesta este un program in cadrul saptamanii Scoala Altfel care se va desfasura intr-un mediu diferit de cel al obisnuitei sali de clasa, un program de „scoala in afara zidurilor”. Aceasta propunere de program si implicit activitatile ce vor avea loc in cadrul lui au la baza elemente ale pedagogiei experientiale si ale educatiei outdoor, care isi pot aduce contributia la dezvoltarea participantilor atat ca si individ dar si ca grup.

 

Obiective programului sunt:

  • Autocunoastere si cunoasterea grupului
  • Dezvoltarea abilitatilor de comunicare
  • Dezvoltarea spiritului de echipa
  • Stimularea creativitatii si dezvotarea unui mod de gandire creativ

Durata unui program de acest gen se poate intinde de la o zi, la doua sau mai multe, beneficiarii fiind grupuri de minim 15 elevi de ciclu primar sau gimnazial, insotite de cel putin un cadru didactic.  Pentru activitatile desfasurate pe mai multe zile se propun locatiia decvate,  care ofera toate conditiile pentru buna desfasurare a programului.

Activitatile folosite vor cuprinde exercitii si jocuri interactive care ii vor pune pe participanti in situatia de a se cunoaste mai bine si de ai cunoaste si pe cei din jur, de a-si descoperi si depasi limite. Ele vor presupune apartenenta la o echipa si colaborarea eficienta cu membrii acesteia, colaborare care va avea la baza comunicarea directa si deschisa. In cadrul activitatilor care vor alterna mediul de desfasurare outdoor cu cel indoor, creativitatea fiecarui participant va fi stimulata prin jocuri de rol sau sarcini ce vor antrena un mod de gandire creativ.

Activitatile vor fi completate cu sesiuni de debriefing, care vor avea rolul de a prelucra si fixa experientele avute, de a vedea experienta si prin ochii colegilor de echipa si de feedback din partea trainerilor.

Toate acestea vor fi punctate periodic cu activitati cu caracter recreativ si care ofera un plus de energie si o stare de bine.

Aceste activitati nu presupun existenta unei experiente anterioare.

Daca suna interesant si vrei sa le oferi elevilor tai acest gen de experienta ne poti contacta[styled_button title=”Contact” href=”https://smileysportclub.ro/contact/” size=”size-13″ color=”color-main” icon=”” style=”style-1″]

Aboneaza-te la
NEWSLETTER PENTRU  FAMILII ACTIVE
Fii la curent cu activitatile noastre
Abonare